top of page
ispán2.jpeg

TÖRTÉNETÜNK

Ispán Péter vagyok, 1999 júliusában láttam meg a napvilágot Budakeszin. Most 22 évvel később három generációs szülőházam és nagyszüleim életének teljes munkája, ahol nevelkedtem, tűzkár áldozata lett szándékos gyújtogatás következtében. Apukám és nővére is e falak közé született már, itt éltünk. Miskolci nagymamám és szécsényi nagypapám a 60-as évek elején döntöttek úgy, hogy letelepednek itt, megépültek az alapok, egy egyszintes lakóház. Nagypapám váratlanul meghalt amikor apukám 18 éves volt és neki még szinte gyerekként kellett befejeznie a második és harmadik szintet. Eltelt bő harminc év és most édesapámmal a harmadik tetőt tettük az épületre, hiszen az egész tetőhéjazatot, tetőteret és az alsó szobákat is felújítottuk. Ez lesz a negyedik tető, hiszen biztos, hogy sikerülni fog.

 

Most ugyan átmenetileg nem tudunk itt aludni, mert nincs tető és ami nem a lángok martalékává vált az teljesen elázott a legalsó szinten is az oltás következtében, de mi minden nap hazajövünk, mert a romok között még reménykedve kutatunk, hogy milyen apró emlékre bukkanhatunk a régi életünkből. Erőnket összeszedve nekiláttunk eltakarítani a romokat. Csodás múltunk tárgyait ugyan már csak a szívünkben őrizzük, viszont a jövőnk előttünk van és összefogással új életet teremtünk magunknak. 

Ebben a tragédiában azért mégis van valami, ami melegen tartja a szívünket, méghozzá az a közösségi összefogás, ami Budakeszin és környékén történik. Rengeteg felajánlás érkezett és érkezik az első perctől kezdve, amiért hihetetlenül hálásak vagyunk. A közösség ereje reményt adott a családunknak, hogy ez itt nem a vég, hanem egy új kezdet.

A video blogommal szeretnék másokat is inspirálni, hogy a legsötétebb napokban is van remény a jóra, soha ne adjátok föl!

MINDEN SEGÍTSÉGET ÖRÖMMEL FOGADUNK! Ha úgy érzed szeretnél egy támogató közösség része lenni, örömmel vesszük a felajánlásodat. Folyamatosan tájékoztatlak majd titeket, hogy éppen hol tartunk az építkezésben, hogyan tudtok esetleg még segíteni. 

Állj be a körforgásba! Most éppen te segítesz nekünk, majd én segítek valaki másnak és lehet ez a valaki fog neked segíteni.

bottom of page